We use cookies

We use third-party cookies in order to improve your site experience and deliver personalised content. By using Swag, you agree to our terms.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Så ökar du din synlighet online! 3 enkla steg

Vill du säkerställa att ditt företag har en stark digital närvaro? Genom att ha en strategi för betald annonsering, implementera SEO samt skapa högkvalitativt och relevant innehåll kan du säkerställa att ditt företag har en stark synlighet online.

Digital synlighet refererar till hur stark närvaron är online. Låt oss berätta hur ditt företag, varumärke eller produkt kan se till att den uppfyller de moderna standarder när det kommer till digital synlighet. När allt kommer omkring, om ingen får reda på vad du har att erbjuda, är det dags att ta en titt på din digitala marknadsföringsstrategi. Förutom att locka fler människor till ditt företag, skapar en stark digital närvaro ett trovärdigt rykte och ger dig en konkurrensfördel som i slutändan gör stor skillnad. Några av punkterna vi kommer att gå igenom i den här artikeln är helt avgörande om du vill att din närvaro online ska hålla en tillräckligt hög standard för att faktiskt göra skillnad. Om du implementerar dem alla garanterar vi att resultaten kommer att bli märkbara!

1. SEO hjälper individer att hitta dig online

Sökmotoroptimering, vanligtvis kallad SEO, handlar om att säkerställa att individer som söker efter det du har att erbjuda faktiskt hittar din webbplats först av alla, framför dina konkurrenter. Om det försummas kommer potentiella kunder helt enkelt hitta dina konkurrenter istället när de söker på Google eller någon av de andra stora sökmotorerna som Bing. 

En blogg ökar SEO

Att ha en blogg på din webbplats fungerar som mer än bara ett sätt att kommunicera med dina webbplatsbesökare. Genom att implementera en blogg med en tydlig SEO-strategi på din webbplats kan du förbättra din SEO-ranking. För att ha en framgångsrik blogg måste du regelbundet pusha ut innehåll av kvalitet. Innehållet bör vara skräddarsytt för just din målgrupp. De ämnen du skriver om bör därmed anpassas till ditt varumärke, samtidigt som det ger ett värde till dina bloggläsare. För att lyckas att implementera en SEO-strategi bör du göra research på sökord och få en förståelse för vilka sökord som du vill ranka högt på. 

SEO optimera din hemsida

Det är inte bara på din blogg som du bör göra sökordsanalys. På din webbplats bör all text vara i linje med vad du försöker uppnå med din SEO. Du ska bygga innehåll på din webbplats som är centrerat kring de sökord du vill ranka högt på. Att dessutom utnyttja metataggar och metabeskrivningar och se till att det inte är långa laddningstider på hemsidan, är andra avgörande faktorer för att ha en SEO-optimerad hemsida.

2. Betald annonsering -få resultat med performance marketing

Oavsett om det är att nå ut till individer som redan är bekanta med ditt varumärke eller nå nya användare, är betald annonsering det mest effektiva sättet att få resultat anpassade till just dina företagsmål. Det finns ett flertal plattformar som kan användas för att säkerställa att din målgrupp ser dina produkter och tjänster. Att hitta rätt plattform beror helt på vilken din målgrupp är och vad du har för målsättning med annonseringen. Din framgång beror på hur väl du visar engagerande innehåll för en relevant målgrupp. Med andra ord, ju bättre du optimerar ditt innehåll och kampanjstrategi, desto bättre resultat får du. 

Skillnaden mellan Google Ads och SEO

Även om stark SEO ger dig försprång i sökmotorresultaten, kommer implementering av Google Ads garantera att du får topplaceringar i sökresultaten. Genom att använda relevanta sökord kan du köpa starka placeringar inom dessa sökningar, en investering som kommer att öka din synlighet direkt på Google.

Facebook Ads och andra Meta-plattformar

Om du vill annonsera på sociala medier kommer publicering av kampanjer på Meta ofta visa sig vara ett kostnadseffektivt sätt att öka din digitala synlighet. Meta inkluderar bland annat Facebook och Instagram-annonser. Med betald annonsering på sociala medier kan du rikta dina kampanjer mot specifika mål som avkastning på annonsutgifter, generering av potentiella kunder samt vanliga B2C och B2B prestandaindikationer. 

Annonsera på sociala medier

Det finns idag många olika alternativ tillgängliga, och att välja rätt plattform kan visa sig vara avgörande för framgången för din digitala marknadsföringsstrategi. 

Är du osäker på vilken plattform du ska välja? Vi på Blue Hands Digital specialiserar oss på att hjälpa företag att implementera en stark och modern digital marknadsföringsstrategi, vilket inkluderar förståelsen av vilka plattformar som passar just ditt företag bäst. Tveka inte att kontakta oss om du vill veta mer eller läs mer här om performance marketing och betald annonsering på vår performance sida.

3. Hur du kan förbättra innehåll på din hemsida

I slutet av dagen spelar det ingen roll hur bra din SEO-strategi och betald annonsering är. Om du publicerar innehåll som inte når upp till dagens standard eller låter dina kunder landa på en hemsida utan optimerat innehåll, är den krassa sanningen att du riskerar att kasta pengar i sjön. 

Förstå din målgrupp

Om du inte har en tydlig bild av din målgrupp är det dags att du tar ett steg tillbaka. Du bör förstå din demografi och vilka dessa människor är och vad de letar efter. Det är inte förrän du har gjort tillräckligt med research som du förstår vilken typ av innehåll som kommer att skapa värde för din målgrupp. En målgruppsanalys är ett av de första stegen i alla digitala marknadsföringsstrategier och utan den kommer inte ens de mest kvalitativa annonserna att ge de resultat du annars skulle kunna få. 

Har du spanat in våra olika erbjudanden? Vi levererar innehåll med högt produktionsvärde som inte kostar dig en förmögenhet! Ta en titt på vår innehållssida för att lära dig mer.

Contents

Behöver du hjälp med SEO?

Behöver du hjälp att stå ut och växa din verksamhet?

Utforska