We use cookies

We use third-party cookies in order to improve your site experience and deliver personalised content. By using Swag, you agree to our terms.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Så skapar du en framgångsrik digital marknadsföringskampanj. Bli expert!

Om du vill se resultat för din digitala marknadsföringskampanj är det viktigt att sätta mål, göra din research, se till att allt tekniskt funkar och att alltid optimera för det bästa resultatet. 

Hur definierar du en framgångsrik digital marknadsföringskampanj? Är det hur mycket spridning den får, en specifik KPI, eller hur mycket värde du bidrar med till din målgrupp? Det finns många sätt att mäta framgången för en digital marknadsföringskampanj, och så även tvärtom. I slutet av dagen är det du letar efter är en avkastning på dina investeringar.

1. Vad är målet med din digitala marknadsföringskampanj?

Du kan inte lansera en framgångsrik kampanj utan att ha en tydlig förståelse av vad du försöker uppnå. Det finns många sätt att optimera och bygga upp din digitala marknadsföringsstrategi, vilket innebär att research är A och O. Du måste ha en förståelse för den allmänna marknadsföringsstrategin som finns för företaget som driver kampanjen i fråga, såväl som de mycket specifika målen för själva digitala marknadsföringskampanjer.

Det är enkelt att anta att en bra digital marknadsföringsstrategi är när man får mycket gillamarkeringar och följare, eller genom att nå ett visst antal personer. Verkligheten är att det oftare handlar om att anpassa kampanjen till affärsmål som du kan mäta. Vill du få potentiella kunder? Få personer till din målsida? E-handel? Mät ditt mål så mycket du kan, din kampanj kommer att belöna dig senare.

2. Se till att ha en pixel för att kunna mäta resultaten

Det finns ingen tid att slösa när det kommer till digital marknadsföring. Till exempel, om du inte redan har en Meta Pixel installerad på din webbplats, då är det hög tid att implementera en! Det finns många tekniska inställningar som måste göras tidigt för att få din kampanj att generera höga resultat, och med det sagt, ingen tid att slösa. 

3. Digital marknadsföring är beroende av din målgrupp

När du bygger din kampanjstrategi måste du förstå din målgrupp. Hur ska du skräddarsy dina annonser för att fånga deras uppmärksamhet? Vilka tekniker ska du använda för att rikta dig till dem? I detta steg måste demografin undersökas grundligt. Så fort du börjar få resultat kan du börja använda verktyg som “lookalike audiences” på Meta för att driva resultat ytterligare. Tills dess är det viktigt att göra research och se till att din kampanj är skräddarsydd för en viss grupp människor.

4. Borde du använda text, banners eller video i din digitala marknadsföringskampanj?

Vi har redan konstaterat att ditt innehåll måste fånga din målgrupps uppmärksamhet. Detta kan göras genom att förstå vad som ger dem värde och kan utforskas genom olika A/B-tester. Att testa olika kopior och banners för att förstå vad som fungerar och inte, är ett bra sätt att förstå vilket innehåll du behöver för att lyckas.

Om du vill att de tekniska aspekterna av själva innehållet ska hjälpa dig, då är video din vän. Eftersom video är mer resurskrävande än den enkla kopian på en banner, är det bra att köra ett A/B-test med enklare innehåll innan du lägger för mycket tid på dina videor. Att inte ha för mycket text kommer dessutom att hjälpa din annons att nå fler människor, eftersom algoritmer på Facebook och andra plattformar föredrar innehåll utan en massa text. Visuellt innehåll är nyckeln till att både fånga uppmärksamhet och få algoritmerna att hjälpa dig.

5. Spåra och optimera din kampanj för att se resultat

Din långsiktiga framgång beror på hur väl du optimerar din kampanj. Det finns inget som heter sätt-igång-och-glöm-kampanj. En digital marknadsföringskampanj kräver uppmärksamhet och kärlek under hela sin period. Statistik behöver analyseras och innehåll uppdateras för att ytterligare kunna optimera kampanjen. Det är avgörande för både kortsiktig och långsiktig framgång inom digital marknadsföring.

Behöver du hjälp med att kickstarta din digitala marknadsföringsresa? Läs mer om våra olika erbjudande, eller kontakta oss helt enkelt genom att klicka på formuläret uppe till höger för att kontakta oss gällande hur vi kan hjälpa dig med din digitala marknadsföring.

Contents

Behöver du hjälp med paid social?

Behöver du hjälp att stå ut och växa din verksamhet?

Utforska