We use cookies

We use third-party cookies in order to improve your site experience and deliver personalised content. By using Swag, you agree to our terms.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vilka sociala medieplattformar passar din marknadsföringsstrategi? Enkel guide

För att förstå vilka sociala medieplattformar som passar din marknadsföring måste du undersöka och förstå de olika för- och nackdelarna med respektive plattform. Att välja rätt plattform lyfter din digitala marknadsföringsstrategi till nästa nivå.

Vid utvecklingen av marknadsföringsstrategi är att välja vilka plattformar som är rätt för dig ett av de första viktiga stegen. Här går vi igenom fem av de största marknadsförings- och sociala medieplattformarna.

1. Är Meta en bra marknadsföringsplattform?

Med enbart Facebook når du cirka tre miljarder användare. Det gör att Metas räckvidd är svår att argumentera emot. Facebook, Messenger, Instagram och WhatsApp skapar möjligheten att nå ett brett spektrum av användare och publik. Därför är det ingen överraskning att Meta också är en av de ledande när det kommer till marknadsföring på sociala medier, där Metas Ads Manager blir ett viktigt nav för alla som vill visa upp sitt varumärke med hjälp av digitala plattformar.

Meta är den enklaste plattformen att rekommendera eftersom du kan rikta dig mot en så stor och varierad demografisk målgrupp. För alla breda kampanjer kommer Meta att vara en nyckel till att nå dessa individer. Speciellt eftersom Meta dessutom är ett billigt alternativ i jämförelse med andra plattformar vad gäller räckvidd.

Marknadsföring på Meta ger dig möjligheten att specificera målgruppen på mikronivå genom att rikta in sig på potentiella kunder och använda statistiken som ges till dig för att verkligen få de resultat du letar efter.

2. Är det värt att annonsera på LinkedIn?

Med över 830 miljoner användare beskriver LinkedIn sig själva som världens största professionella nätverk. Användarna på LinkedIn letar alla efter möjligheter att utöka sin karriär. Oavsett om det är genom att marknadsföra sitt varumärke på LinkedIn, utöka sitt nätverk eller leta efter nya affärsmöjligheter.

LinkedIns främsta tillgång är målgrupperna du kan nå på plattformen. Det här är inte en sociala medieplattform som används av personer som surfar planlöst på bussen för att döda lite tid, utan snarare av proffs som letar efter nya möjligheter. Poängen är att om din målgrupp är på LinkedIn, kan detta vara ditt perfekta tillfälle och LinkedIn vara den gyllene plattformen för din marknadsföringsstrategi eftersom du kan rikta din kampanj på specifika jobbtitlar, branscher, färdigheter och mycket mer.

3. Är det dags att börja annonsera på TikTok?

Den nyaste plattformen på listan är TikTok. Plattformen har i dagsläget över en miljard aktiva användare per månad. Med sitt fokus på video ser TikToks tillväxt inte ut att ha nått sin topp ännu. 

Majoriteten av användarna på TikTok är i 16-24 års spannet. Om det passar in på din målgrupp är TikTok plattformen du behöver överväga. Vad vi älskar med TikTok är hur annonseringen naturligt hamnar i flödet. Att veta hur man marknadsför på TikTok är kring kunskapen om plattformen och vad som är populärt. Om du lyckas kommer TikTok att ge dig fantastiska resultat. 

4. Avslutande tankar

Att välja rätt plattform för ditt företag kan vara svårt men är otroligt viktigt. Vi konsulterar alltid våra kunder gällande vad vi tror passar dem allra bäst när vi gör vår analys och sätter upp en marknadsföringsstrategi. Om du är nyfiken på vilka plattformar som skulle kunna passa din verksamhet, eller bara vill ta ett snack, tveka inte att kontakta oss!

Contents

Behöver du hjälp med paid social?

Behöver du hjälp att stå ut och växa din verksamhet?

Utforska